delorean time machine xl TE KOOP: DeLorean uit Back to the Future

We zullen het maar meteen zeggen: hij wordt pas later dit jaar geveild, én je moet ervoor naar Los Angeles. Maar daar kan je wel een bod doen op één van de drie overblijvende DeLorean-tijdmachines die in de Back to the Future-trilogie gebruikt werden.

In totaal liet regisseur Robert Zemeckis zeven exemplaren bouwen, drie blijven er nog van over, waaronder deze, die tot op heden in het lucht- en ruimtevaartmuseum van San Diego prijkte. Hij wordt geveild door veilinghuis Profiles in History, deels ten voordele van de Michael J. Fox Foundation voor research naar Parkinson. Fox speelde Marty McFly in de films en lijdt aan deze ziekte.

De DeLorean DMC-12 werd destijds gecast voor de rol van teletijdmachine omdat hij er met zijn onbeschilderd metalen koetswerk en vleugeldeuren zo futuristisch uitzag. Voor de film kleedden de makers hem uitgebreid aan met een zogezegde kernreactor en dergelijke.

0 TE KOOP: DeLorean uit Back to the Future
Deel dit!
facebook TE KOOP: DeLorean uit Back to the Future8twitter TE KOOP: DeLorean uit Back to the Future2google TE KOOP: DeLorean uit Back to the Future0pinterest TE KOOP: DeLorean uit Back to the Future0email TE KOOP: DeLorean uit Back to the Future
 

Tags: , , ,