R3 220 PK STERKE STRAATVERSIE: VW Polo R WRC Street Concept

Volkswagen bouwt een straatversie van de Polo WRC-rallywagen. Voorlopig nog een conceptauto, maar misschien binnenkort verkrijgbaar als R-productieversie.

Volgend jaar vervoegt Volkswagen Citroën en Ford in de rallysport. De Duitsers die opkomende vedette Sébastien Ogier onder contract hebben, zetten de Polo tegenover de DS3 en de Fiesta. Natuurlijk is het de bedoeling zo snel mogelijk te winnen en wereldkampioen te worden, al legt Wolfsburg maar al te graag de link tussen het WRC-rallymonster en de BlueMotions voor de man/vrouw in de straat.

Om die bloedband in de verf te zetten, heeft VW deze Polo R WRC Street Concept meegepakt naar het Wörthersee-gebeuren. Die ruilt de 180 pk sterke 1,4 liter-Twincharger van de Polo GTI voor de 2 liter-TFSI van de Golf GTI, in deze conceptauto goed voor een vermogen van 220 pk.

Veel meer wil Wolfsburg niet over deze hot hatch kwijt, enkel dat het ding in minder dan 6 seconden van 0 naar 100 km/u zou spurten. Maar achter de blauwgrijze striping schuilt natuurlijk de op stapel staande R-superversie van de Polo. Nu maar hopen dat die er ook echt komt.

R 220 PK STERKE STRAATVERSIE: VW Polo R WRC Street Concept

Even voor de duidelijkheid: de fotomontage hierboven toont zowel de echte WRC-bolide als de Street Concept. Zoek de verschillen…

Deel dit!
facebook 220 PK STERKE STRAATVERSIE: VW Polo R WRC Street Concept12twitter 220 PK STERKE STRAATVERSIE: VW Polo R WRC Street Concept2google 220 PK STERKE STRAATVERSIE: VW Polo R WRC Street Concept0pinterest 220 PK STERKE STRAATVERSIE: VW Polo R WRC Street Concept0email 220 PK STERKE STRAATVERSIE: VW Polo R WRC Street Concept
 

Tags: , , , , , , , , , , , ,