15 ELEKTRISCH BESTELLEN: Peugeot Partner

Het wordt allicht niet ons meest sexy bericht van de week, maar we willen het toch niemand onthouden: Peugeot brengt een elektrische variant van zijn populaire Partner.

De compacte bestelwagen wordt dus een concurrent voor gelijkaardig Kangoo-gerief van Renault. De ‘groene’ Partner heeft een elektromotor van 49 kW of 67 kW en 200 Nm. Met volledig opgeladen batterijen raak je er zo’n 170 kilometer ver mee, een rijbereik dat mede te danken is aan een systeem van remenergierecuperatie.

Om niet te veel en zelfs bijna geen laadruimte te verliezen, zijn de batterijen aan de zijkant onder de auto geplaatst. Peugeot voorzien trouwens verschillende configuraties en dito laadvolumes. Er kan in elk geval zo’n 675 kilo in, maar in die toestand zullen de batterijen ongetwijfeld sneller leeg zijn. Ze weer opladen, duurt in normale omstandigheden minstens zes uur. Met een snellader beschik je na een half uur echter al over zo’n 80% van de capaciteit. De verkoop start begin 2013, hopelijk met wat meer succes dan de iOn. Het is nog even afwachten of de auto ook in België wordt gecommercialiseerd.

25 ELEKTRISCH BESTELLEN: Peugeot Partner

Deel dit!
facebook ELEKTRISCH BESTELLEN: Peugeot Partner0twitter ELEKTRISCH BESTELLEN: Peugeot Partner1google ELEKTRISCH BESTELLEN: Peugeot Partner0pinterest ELEKTRISCH BESTELLEN: Peugeot Partner0email ELEKTRISCH BESTELLEN: Peugeot Partner
 

Tags: , , ,