RCZ voor DICHTGESNOERD: Peugeot RCZ

Sochaux knijpt de muil van de RCZ toe. Jammer, want als er één moderne Peugeot is waarbij die gigantische grille niet misstond, dan wel bij de Audi TT à la Française.

Daarmee raken we meteen de belangrijkste nieuwigheid van de facelift aan. De compactere grille mixt de RCZ voortaan met bijgetrimde schijners, verder verdwijnen de mistlampen van het toneel ten voordele van LED’s.

De voorkant lijkt een neut sportiviteit in te boeten, maar oordeel daar vooral zelf over. Dat kan binnenkort in levende lijve, want op het Salon van Parijs presenteren de Fransen de gefacelifte versie, samen met een RCZ R Concept. Die laatste is het perfecte aperitiefhapje voor een snelle leeuw die wordt voortgestuwd door een 1.6-benzine met 260 paarden. De gewone RCZ houdt het onveranderd bij de 1,6 liter-benzine (156 of 200 pk) en de 163 pk sterke 2.0 HDi. Wat betreft prijzen, houdt Peugeot de lippen nog stijf op elkaar.

RCZ achter DICHTGESNOERD: Peugeot RCZ

Deel dit!
facebook DICHTGESNOERD: Peugeot RCZ1twitter DICHTGESNOERD: Peugeot RCZ1google DICHTGESNOERD: Peugeot RCZ0pinterest DICHTGESNOERD: Peugeot RCZ0email DICHTGESNOERD: Peugeot RCZ
 

Tags: , , ,