TDFRL9 GAMETEST: Test Drive: Ferrari Racing Legends

Slightly Mad Studios digitaliseerde een stuk of 50 Ferrari’s en goot ze in deze Test Drive. Ju paardje ju!

Het idee?

Ergens halverwege de vorige eeuw krijg je een unieke kans: je mag testrijder worden voor Ferrari, op voorwaarde dat je kan bewijzen over de juiste capaciteiten te beschikken. Waarna je prompt een steigerend paard onder je kont krijgt geschoven en je een eerste raceopdracht tot een goed einde moet zien te brengen.

Het is het begin van een lange carrière waarbij je over meer dan 200 missies de ladder beklimt van simpele testpiloot tot verantwoordelijke van Ferrari’s F1-stal. Gedurende dat vele raggen en racen (her)ontdek je niet alleen de originele pistes van Francorchamps en Silverstone, maar schuif je je binaire kont eveneens in een vijftigtal oude, nieuwe en bijzonder exclusieve Ferrari’s.

Leuk?

Ongetwijfeld de uitgebreide collectie. We zijn namelijk nog nooit eerder een dergelijke verzameling perfect gedigitaliseerde Ferrari’s tegengekomen in gameland. Daar hadden we ons dan ook wel aan verwacht, gezien de titel van het spel. Maar het neemt niet weg dat de automaniak in ons nauwelijks te houden was van zodra het schijfje onze PS3-console inschoof.

Slightly Mad Studios, makers van onder meer de Need For Speed: Shift-lijn, is dan ook niet over één nacht ijs gegaan bij het uittekenen van de beschikbare garage. Van de 125 F1 over de Testarossa tot de FF, zowat elke bolide waar Enzo’s geest in te ontwaren valt, zit vervat in het spel. Daarvoor alleen al verdient Test Drive: Ferrari Racing Legends een staande ovatie. En nu je toch recht staat, mag je de handen eveneens op elkaar houden voor de beschikbare circuits en de insteek van het verhaal.

Test Drive Ferrari Racing Legends DINO 246 GTS 19721 GAMETEST: Test Drive: Ferrari Racing Legends

Jammer?

Eens het spel vordert, valt Ferrari Racing Legends namelijk wat door de mand. Zo missen we bijvoorbeeld een filmische uitvoering van het hierboven beschreven scenario. Nu rolt het verhaal haast uitsluitend via tekstmenu’s over je scherm, een schril contrast met de hedendaagse lichting racegames-met-een-randje.

Dat geldt evenzeer voor de gameplay. Die werd duidelijk geleend bij de Need For Speed-lijn, wat op zich niet verkeerd is, maar wel enigszins buiten het verwachtingspatroon ligt van een dergelijk sim-spel. Realiteitsracers hebben hier dan ook niets te zoeken, aangezien zelfs de Pro-mode niet meteen waarheidsgetrouw aanvoelt.

Overigens willen we zij die er in die setting in zijn geslaagd zich door het Silver- (1974-1990) en Modern-tijdperk (1990-2011) te worstelen wel eens in levende lijve ontmoeten. Wijzelf raakten, ook in de makkelijkste Novice-setting, niet veel verder dan de Golden-periode (1947-1974).

Wegens dus gewoon te moeilijk. Er worden namelijk geen fouten toegestaan, waardoor je bij de minste stuurmisser (meestal gevolgd door een offroadpassage) zonder pardon terug wordt gefloten naar de startlijn.

Als je je na de zoveelste keer nog niet voorbij de finish hebt weten werken, slaat de frustratie al snel toe en is het over met de pret. Want concreet betekent het namelijk dat je carrière-opmars stokt en, misschien nog wel het ergste, alle droomwagens waar het spel je mee lokt, achter slot en grendel blijven.

Test Drive Ferrari Racing Legends 275 GTB 1964 GAMETEST: Test Drive: Ferrari Racing Legends

Conclusie?

We kunnen alleen maar toejuichen dat dergelijke mechanische juweeltjes voor de eeuwigheid worden vastgelegd. Daarvoor alleen al verdient Slightly Mad Studios dus alle krediet en dient iedere rechtgeaarde game-/autoliefhebber zich te reppen naar de dichtstbijzijnde spellenboer.

Jammer genoeg blijft de gameplay steken in een verdienstelijke poging tot. Hoe leuk het ook is met Ferrari’s over een circuit te knallen, we willen dat niet tot in den treure doen. Afwisseling doet eten en dat geldt ook in de gamebusiness. Bij Racing Legends 2 dan ook graag een iets waarheidsgetrouwere besturing, iets rooskleurigere loopbaanperspectieven en, nu we toch aan het vragen zijn, nog meer Ferrari’s. Please?

WIN!

Het kan natuurlijk ook aan onze beperkte gamecapaciteiten liggen. Denk jij wel uit het goede hout te zijn gesneden, surf dan tussen 12 en 26 september naar www.autowereld.be, klik door naar onze wedstrijdpagina en maak kans op vijf Ferrari GSM-hoesjes, twee  Xbox360-games en evenveel spellen voor PS3. Eén winnaar mag zelfs letterlijk het heft in handen nemen en krijgt, naast een Test Drive: Ferrari Racing Legends-exemplaar, ook een racestuur en een pedalenset voor zijn Playstation meegestuurd. Meedoen is dus de boodschap!

Test Drive Ferrari Racing Legends modern cars GAMETEST: Test Drive: Ferrari Racing Legends

Game: Test Drive: Ferrari Racing Legends  Console: PC, Playstation 3 en Xbox 360 Uitgever: Atari Ontwikkelaar: Slightly Mad Studios Online multiplayer: 2-8 Leeftijd: vanaf 7 jaar Website: http://www.atari.com/FerrariRacingLegends

Deel dit!
facebook GAMETEST: Test Drive: Ferrari Racing Legends0twitter GAMETEST: Test Drive: Ferrari Racing Legends2google GAMETEST: Test Drive: Ferrari Racing Legends0pinterest GAMETEST: Test Drive: Ferrari Racing Legends0email GAMETEST: Test Drive: Ferrari Racing Legends
 

Tags: , , , , , ,