120912 2008Concept JONGE LEEUWEN: Peugeot prototypes

Financieel loopt het dan niet zo soepel bij Peugeot, de Fransen willen op het autosalon in hun thuisstad Parijs wel tonen dat ze meer doen dan met de handen in het haar zitten. Nieuwe auto’s ontwikkelen, bijvoorbeeld. Ze zullen er drie prototypes tonen, het ene al wat realistischer dan het andere.

Peugeot 2008 Concept

Deze is niet helemaal nieuw, enkele maanden terug toonde Peugeot al de Urban Crossover Concept (link), een compacte SUV op 208-basis. De Fransen laten alvast weten dat onder de motorkap een 110 pk sterke 1.2-driecilinder met turbo en directe injectie zit, een nieuwe motor die binnenkort in het PSA-gamma verschijnt.

Peugeot geeft ook al mee dat ze de 2008 gaan bouwen in Frankrijk, Brazilië en China. Een duidelijk teken dat ze veel belang hechten aan dit model voor de wereldwijde verkoop.

Peugeot RCZ R Concept

120912 RCZR JONGE LEEUWEN: Peugeot prototypes

Tegen volgend jaar komt er ook een nog verder opgefokte versie van de RCZ, waarvan deze zwartjas de voorbode is. De 1.6 THP zal nog verder opgevoerd worden van 200 naar zomaar eventjes 260 pk, een waanzinnig vermogen voor een motor van dit formaat. Daarmee wordt dit de krachtigste productie-Peugeot ooit. Deze RCZ R krijgt een mechanische sper tussen de voorwielen.

RCZ 1207JBL022 JONGE LEEUWEN: Peugeot prototypes

Met de klap krijgt de RCZ ook een facelift, waarmee zijn neus weer wat dichter aansluit bij de nieuwste modellen van het merk.

Peugeot Onyx Concept

120912 ONYX 2 JONGE LEEUWEN: Peugeot prototypes

De 2008 en RCZ R kan je volgend jaar kopen, deze Onyx mag je echter op je buik schrijven. Feitelijk is dit een afgeleide van de 908 HYbrid4, de Le Mans-racer die Peugeot begin dit jaar naar het museum stuurde. Midscheeps ligt immers een 3.7 V8 HDi met elektrische hulpmotor en een sequentiële zesbak. Het chassis is van koolstofvezel, de deuren van koper.

Het interieur is overtrokken met vilt, terwijl het dashboard en de middenconsole vervaardigd zijn uit gerecycleerde kranten.

120912 ONYX 1 JONGE LEEUWEN: Peugeot prototypes

Deel dit!
facebook JONGE LEEUWEN: Peugeot prototypes3twitter JONGE LEEUWEN: Peugeot prototypes4google JONGE LEEUWEN: Peugeot prototypes0pinterest JONGE LEEUWEN: Peugeot prototypes0email JONGE LEEUWEN: Peugeot prototypes
 

Tags: , , , , ,