17 VREEMDE SNUIT(ER): Nissan TeRRa SUV Concept

Ook Nissan geeft zijn grote première voor het Autosalon van Parijs vooraf al vrij. De Japanners tonen er deze TeRRa SUV Concept, een hele mond vol voor een compacte crossover met een brandstofcel en drie elektromotoren.

Geen klassieke elektrische auto zoals de Leaf dus, Nissan wil duidelijk maken dat het ook nog andere ‘groene’ pistes bewandelt. Met dus een nieuwe brandstofcel, die volgens zijn ontwerpers weer een pak efficiënter en ook goedkoper is dan wat de Japanners en hun partners de voorbije jaren klaar kregen. Vooraan in de auto zit de elektrische aandrijflijn van de Leaf, maar de op waterstof functionerende brandstofcel kan ook energie leveren aan de tegen de achterwielen gemonteerde extra elektromotoren. Wat van de TeRRa dan meteen een heuse 4×4 maakt.

26 VREEMDE SNUIT(ER): Nissan TeRRa SUV Concept

Het zit allemaal verpakt in het soort auto waar Nissan sterk in is. De Qashqai oogt eerder braaf, de Murano is stoer en de Juke is vooral speels, deze natuurlijk nog niet meteen voor productie bestemde TeRRA manifesteert zich nu als een heel futuristisch ogend geval. Opvallen doen vooral de grote wielen, de hoge taillelijn, de kleine zijruiten, de dunne A- en B-stijlen (en de dikke C-stijl) en niet in het minst de bijzonder vreemd en zelfs wat grappig gelijnde frontpartij. ‘Moderne ruigheid’, zo omschrijft de constructeur het (vrij vertaald) zelf.

Het interieur oogt niet minder verrassend. Je opent de auto met een tablet, die na het instappen een plaatsje centraal echter het stuur krijgt. Eenmaal in dat docking station, doet het ding dienst als dashboard en toont het alle informatie die je tijdens het rijden kan nodig hebben. Eenmaal op je bestemming of weer thuis, neem je de tablet weer gewoon mee.

34 VREEMDE SNUIT(ER): Nissan TeRRa SUV Concept

De TeRRa biedt plaats aan vier personen, met zoiets als een diagonale opstelling van de stoelen. De bestuurder en zijn (eventuele) drie passagiers zitten niet braafjes naast en achter elkaar, maar komen als het ware over de schouder van hun buurman- of vrouw piepen.

43 VREEMDE SNUIT(ER): Nissan TeRRa SUV Concept

Allemaal nog toekomstmuziek natuurlijk, al laat Nissan wel verstaan dat het ook de brandstoftechnologie volledig onder de knie heeft en snel productierijp zou kunnen krijgen. Blijft het probleem dat je nog bijna nergens waterstof kan tanken.

 

Deel dit!
facebook VREEMDE SNUIT(ER): Nissan TeRRa SUV Concept0twitter VREEMDE SNUIT(ER): Nissan TeRRa SUV Concept0google VREEMDE SNUIT(ER): Nissan TeRRa SUV Concept0pinterest VREEMDE SNUIT(ER): Nissan TeRRa SUV Concept0email VREEMDE SNUIT(ER): Nissan TeRRa SUV Concept
 

Tags: , , , , , ,