18 MET (VEEL) EXTRA PEPER: Porsche Cayenne Diesel S

Je vindt een Cayenne nog altijd veel te ‘goed’ voor een dieselmotor? Wel, dan moet je straks misschien eens deze nieuwe S-versie proberen.

De ‘gewone’ Diesel doet het met een V6, voor deze S is er de 4.2 V8 uit onder meer de Audi A8. Met zijn twee turbo’s is die in de Porsche zomaar eventjes 382 pk sterk, het koppel van 850 Nm is zo mogelijk nog wat indrukwekkender. De grote SUV raast er in 5,7 seconden mee van 0 naar 100 km/u, de topsnelheid bedraagt 252 km/u. Het normverbruik komt op 8,3 liter per 100 kilometer, wat ‘goed’ is voor een CO2-uitstoot van 218 gram. Een best wel redelijk resultaat, onder meer te danken aan een stop- en startsysteem. Voor een dieseldrinkende V8 is dat laatste trouwens een heuse première.

35 MET (VEEL) EXTRA PEPER: Porsche Cayenne Diesel S

De Cayenne Diesel S is verkrijgbaar met het Torque Vectoring-systeem, kwestie van hem nog wat extra dynamiek te bezorgen. Ook interessant: hij kan (of mag) tot 3,5 ton trekken! Uiterlijk laat de S zich van de kleinere dieselversie onderscheiden door de uiterlijke kenmerken die ook op de Cayennes met een V8 op benzine zitten. Zoals de zwarte lamellen op de snoet, daarmee kan de kenner meteen het verschil zien. Hij zou het trouwens ook moeten horen, want Porsche belooft een heel sportieve sound. De verkoop start rond de jaarwisseling, het is nog eventjes wachten op een Belgische prijs.


27 MET (VEEL) EXTRA PEPER: Porsche Cayenne Diesel S

Deel dit!
facebook MET (VEEL) EXTRA PEPER: Porsche Cayenne Diesel S3twitter MET (VEEL) EXTRA PEPER: Porsche Cayenne Diesel S1google MET (VEEL) EXTRA PEPER: Porsche Cayenne Diesel S0pinterest MET (VEEL) EXTRA PEPER: Porsche Cayenne Diesel S0email MET (VEEL) EXTRA PEPER: Porsche Cayenne Diesel S
 

Tags: , , ,