19 ALSMAAR MOOIER: Kia Pro Ceed

Wie het nog altijd niet wil geweten hebben dat de Koreanen mooie auto’s maken, moet deze nieuwe Pro_Cee’d maar eens bekijken.

Alhoewel, veel Koreaans is er aan het design van deze auto natuurlijk niet meer. Het kwam, net als dat van de vijfdeurs en de break, tot stand op de tekentafels in het Duitse Rüsselsheim. En daar zijn vooral Europeanen (en ook een Belg) aan de slag, onder leiding van Peter Schreyer (onder meer ex-Audi).

28 ALSMAAR MOOIER: Kia Pro Ceed

De Pro_Cee’d is dus, we zeiden het al, de derde telg van het nieuwe gamma (kleine) middenklassers van Kia. En dus het zustermodel van Hyundai’s i30, die er straks trouwens – en voor het eerst – ook met een driedeurskoetswerk komt. Beide wagens worden op 27 september onthuld op het Autosalon van Parijs, tot dan is het ook wachten op het motoraanbod. Al zou er, als we de geruchten mogen geloven, alvast bij Kia ook een soort GTI-variant in de pijplijn zitten. Plus natuurlijk ook de ‘klassieke’ benzine- en dieselmotoren van de vijfdeurs-Cee’d.

Deel dit!
facebook ALSMAAR MOOIER: Kia Pro Ceed0twitter ALSMAAR MOOIER: Kia Pro Ceed1google ALSMAAR MOOIER: Kia Pro Ceed0pinterest ALSMAAR MOOIER: Kia Pro Ceed0email ALSMAAR MOOIER: Kia Pro Ceed
 

Tags: , , , ,