2b MET VOORWIELAANDRIJVING: BMW Active Tourer

De concepts van BMW, die zijn zelden helemaal ‘onschuldig’. Lees: vroeg of laat krijgen ze een vervolg in de showrooms van de dealers. In het geval van deze Concept Active Tourer hoef je daar zelfs geen seconde over te twijfelen.

De auto is zogoed als zeker de voorbode van wat een compleet nieuwe 2-Reeks kan worden. Of eerder nog een 1 GT. De auto heeft een koetswerk dat het midden houdt tussen een monovolume en een SUV en staat op een (voor BMW) nieuw én voorwielaangedreven platform. Hetzelfde als dat van de Mini Countryman, veronderstellen we.

36 MET VOORWIELAANDRIJVING: BMW Active Tourer

De Active Tourer is voorzien van een 190 pk sterke hybride aandrijving, met een drukgevoede én slechts 3 cilinders tellende 1,5 liter-benzine voorin en een elektromotor voor de achterwielen. Het is een zogeheten plug-in, met dus de mogelijkheid de batterijen via het stopconcept op te laten en daarna ook zowat 30 kilometer puur elektrisch te rijden. De spurt naar 100 km/u kan in minder dan 8 seconden en de top bedraagt zo’n 200 km/u, terwijl het normverbruik nog geen 2,5 liter per 100 kilometer bedraagt.

Maar ons intrigeert, naast natuurlijk die nieuwe drielinder, voorlopig toch vooral dat het 4,35 meter lange en 1,56 meter hoge koetswerk al zowat productierijp lijkt, ook al laat BMW al verstaan dat we de auto pas op zijn vroegst loop 2014 in de showrooms zullen zien. Afwachten ook of de Duitsers het interieur dan een even spectaculaire aankleding en inrichting zullen meegeven als op deze concept.

45 MET VOORWIELAANDRIJVING: BMW Active Tourer

Ze beloven in deze vijfdeurs alvast ook achterin heel wat zitruimte en gebruiksgemak. Zo zijn de leuningen van de voorzetels achteraan bijvoorbeeld voorzien van een handig kliksysteem voor een tafelblad. Voorin is er een nieuwe Head-Up Display in kleur op een uitklapbaar schermpje, dat een nooit eerder geziene hoeveelheid informatie kan tonen. En daar waar je een normaal dashboard verwacht, zit nu een 10,25 duim groot scherm dat alle ‘klassieke’ info (en nog veel meer) digitaal weergeeft. Het dak is volledig uit glas, met een transparantie die zich elektrisch en dus met een simpele druk op een knop laat regelen.

51 MET VOORWIELAANDRIJVING: BMW Active Tourer

 

Deel dit!
facebook MET VOORWIELAANDRIJVING: BMW Active Tourer11twitter MET VOORWIELAANDRIJVING: BMW Active Tourer3google MET VOORWIELAANDRIJVING: BMW Active Tourer0pinterest MET VOORWIELAANDRIJVING: BMW Active Tourer0email MET VOORWIELAANDRIJVING: BMW Active Tourer
 

Tags: , , , ,