115 NU OOK ALS DRIEDEURS: Hyundai i30

De nieuwe Kia Pro_Cee’d toonden we enkele dagen geleden al, maar ook zustermerk Hyundai lanceert voor het eerst een driedeursversie van zijn compacte i30-middenklasser.

Zonder aparte voornaam blijkbaar, het wordt gewoon i30-driedeurs. Het platform en de motoren en transmissies zijn dezelfde als in de vijfdeurs en de break en verschillen dus wellicht evenmin van wat onder het koetswerk van de Pro-Cee’d steekt.

212 NU OOK ALS DRIEDEURS: Hyundai i30

Hyundai geeft echter nog geen details, voorlopig moeten we het met deze eerste foto’s doen. En de hoop dat, zoals de eerste geruchten al laten vermoeden, er ook een echt sportieve variant met dus wat meer vermogen volgt. De motor uit de strafste Veloster, waarom niet… De auto beleeft zijn grote wereldpremière op het Autosalon van Parijs, de Belgische lancering is gepland voor dat van Brussel in januari 2013.

Deel dit!
facebook NU OOK ALS DRIEDEURS: Hyundai i300twitter NU OOK ALS DRIEDEURS: Hyundai i301google NU OOK ALS DRIEDEURS: Hyundai i300pinterest NU OOK ALS DRIEDEURS: Hyundai i300email NU OOK ALS DRIEDEURS: Hyundai i30
 

Tags: , , , , ,