In 2014 schakelt de Formule 1 over van de atmosferische 2,4 liter-V8 naar de drukgevoede 1,6 liter-V6, maar dit seizoen blijven de reglementwijzigingen beperkt tot het herplaatsen van wat punten en komma’s. Al kunnen die kleine reglementswijzigingen wel een grote impact hebben. Een overzichtje.

SCHAAMLAPJE: De getrapte neusconstructies die de 2012-bolides tot afschuwelijke ondingen herleidden, mogen voortaan worden weggestopt onder een niet structureel afdekplaatje. Sommige teams doen het, andere niet.

SCHAAM COUNTDOWN F1 2013 (2): de nieuwe regels

FLEX: Strengere testprocedures met smallere marges moeten flexibele voorvleugels weren, een maatregel die vooral Red Bull zou treffen.

FLEXWING COUNTDOWN F1 2013 (2): de nieuwe regels

DRS (Drag Reduction System): De achtervleugel mag enkel open in de daarvoor bestemde DRS-zones, een regel die nu ook geldt tijdens de oefensessies en in de kwalificaties.

DRS1 COUNTDOWN F1 2013 (2): de nieuwe regels

DUBBEL DRS: Het DRS-mechanisme mag niet langer worden gebruikt om andere systemen te activeren, zoals vorig jaar bij Mercedes het geval was. Passieve vormen van het zogeheten dubbele DRS mogen wel.

DUBBELDRS COUNTDOWN F1 2013 (2): de nieuwe regels

BANDEN: Pirelli heeft banden ontwikkeld die sneller opwarmen, maar die niet van het ene moment op het andere grip verliezen, zoals vorig jaar nog het geval was. Agressievere compounds moeten meer pitstops opleveren en meerdere strategieën mogelijk maken.

PIRELLI COUNTDOWN F1 2013 (2): de nieuwe regels

GEWICHT: Een 2013-setje Pirelli’s weegt 2 kilogram meer, waardoor de FIA het minimumgewicht van de F1-wagens opgetrokken heeft van 640 naar 642 kilo. De herbekeken gewichtsbalans hanteert nu een verplichte 292/343 kg-split, waardoor teams 7 kilo overhouden om mee te spelen.

WEIGHT COUNTDOWN F1 2013 (2): de nieuwe regels

 

Deel dit!
facebook COUNTDOWN F1 2013 (2): de nieuwe regels1twitter COUNTDOWN F1 2013 (2): de nieuwe regels2google COUNTDOWN F1 2013 (2): de nieuwe regels1pinterest COUNTDOWN F1 2013 (2): de nieuwe regels0email COUNTDOWN F1 2013 (2): de nieuwe regels
 

Tags: , , , , , , , , ,