Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.

Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Inschrijven nieuwsbrief
Menu

En/Of

En/Of

Blog / Wie is wie op de redactie – Laurent Blairon

We profiteren van de semi-lockdown om u ons redactieteam nader voor te stellen. Vandaag is het de beurt aan Laurent Blairon om een rondje vragen te beantwoorden, ongefilterd en zonder taboes.

Overzicht :

Naam: Blairon

Voornaam: Laurent

Geboortedatum: 1973

Functie op de redactie: redactiesecretaris, (eind)redacteur/testrijder

Wanneer is je passie voor auto’s begonnen?

“Mijn eerste Matchbox-autootjes kreeg ik toen ik een jaar of drie-vier was, toen ze nog in kleine kartonnen doosjes zaten. Volgens mijn moeder kon ik daar urenlang mee spelen.”

Wanneer heb je AutoGids/Moniteur Automobile/AutoWereld leren kennen?

“De eerste Moniteur Automobile die ik kocht (enfin, die ik mijn vader liet kopen), was een nummer in ’85 of ’86 met de Porsche 959 op de cover. Die fascineerde me, en dat doet hij vandaag nog altijd.”

Wat is je droomjob, in de autosector (behalve journalist) of daarbuiten?

“Die van Valentino Balboni, die veertig jaar lang testrijder is geweest bij Lamborghini. Hoe fantastisch moet dat geweest zijn! Meer ‘academisch’ lijkt het vak van designer me ook wel meeslepend.”

Waar was je graag stagiair geweest?

“Bij een Italiaanse koetswerkbouwer in de jaren 50 of 60, om ‘etceterini’ (kleine racewagentjes, vaak one-offs, red.) af te hameren. Of assistent van sir Alec Issigonis, om de genese van de Mini mee te maken.”

Welke twee auto’s moeten er zeker in je ideale garage staan?

“Een Volkswagen Transporter en een Lotus Elise. Ik hou evenveel van erg praktische auto’s als van lichte bolides die enkel dienen om uit de bol te gaan en die onthutsende sensaties bieden… onder de 100 km/u.”

Welke zijn je favoriete wegen om te rijden?

“De Algarve buiten het toeristische seizoen is schitterend. Daarnaast heb ik ook een zwak voor de energie van grote prestigieuze steden als Parijs of Barcelona, maar dan eerder op de motor.”

Wie zijn je ‘helden’ uit de automotive geschiedenis?

“Fangio, zoals wellicht voor iedereen een beetje. Een puur talent, intelligent, nederig en menselijk. En ook een beetje een legende.”

Welke auto vind je maar saai?

“Een Porsche 911 ‘992’ misschien. Een te goede leerling, te perfect, te universeel geliefd. En te burgerlijk geworden. Wat de 911 betreft, ben ik afgehaakt bij de generatie 964, misschien zelfs 993.”

Wat is je favoriete ‘lelijke’ auto?

“De Wolseley Horney/Riley Elf, een Mini ‘met kofferbak’. So British. En de Fiat Shellette, een strandautootje. Of ik zou mijn eigen auto kunnen noemen: een Toyota Yaris Verso, zo’n uitgekiend karretje!”

En je favoriete film- of tv-auto?

“Ik zou de Ferrari 308 van Magnum kunnen noemen, maar de Lotus 7 uit de Britse televisiereeks The Prisoner heeft een duurzame herinnering op me nagelaten. En meer recent geef ik toe dat ik een zwak heb voor de Ford Pinto uit Stranger Things.”

Wat als je morgen Euromillions wint…?

“Ik zou niet vervallen in de karikatuur en tien à vijftien auto’s in één keer te kopen… Eén of twee per keer, om echt mee te rijden. Ik zou me laten verleiden door een ‘poor man’s dream’: een Rolls-Royce, een Dawn in mijn geval.”

Als Marty McFly zijn DeLorean voor je programmeert voor een ritje, waar zou je dan terecht willen komen?

“In de jaren 30! Voor de lange motorkappen, de ‘bedekte’ wielen, de streamline-trend. Ik zou zeker in de buurt van Alfa Romeo gaan rondhangen in de hoop een 8C Coupé in actie te zien…”

Wat ergert je in het huidige autolandschap?

“Zogenaamd ‘generische’ modellen, de manier waarop constructeurs elkaar na-apen in nieuwe niches. Coupé-SUV’s bijvoorbeeld…”

Noem iets erg ongebruikelijks dat je al hebt gedaan (autogerelateerd)?

“Toen ik 15, 16 jaar was, ondernam ik een expeditie per trein-bus-taxi om de Ferrari F40 van dichtbij te gaan bekijken bij de invoerder in Brussel. Die zat toen in de generiek van het RTL-autoprogramma ‘Moteurs’.”

Voor welke collector’s auto is nù het moment om hem te kopen?

“De Renault Twingo 1, de ‘2PK van morgen’. Of een Barchetta, een van de laatste Fiats met een sterke persoonlijkheid. Of waarom geen Citroën C6…?”

 

 

Onze vergelijker laat je toe om tot 3 auto's tegelijkertijd te vergelijken en 9 vergelijkingen in je mandje te bewaren.

Uw winkelmand van te vergelijken voertuigen0

Bent u zeker dat u uw selectie van voertuigen wilt verwijderen ?

Bevestigen Annuleren

Sleep en verplaats een voertuig vanuit uw winkelmand naar één van de 3 posities hierboven om de vergelijking te maken