Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Renault Kangoo: alle info!

Verwachte lancering : 01-07-2021

Geschreven door Olivier Duquesne op 30-03-2021

De Renault Kangoo kwam voor het eerst uit in 1997, maar nu, in 2021, komt hij pas aan zijn derde generatie. Renault geeft hem een nieuw ontwerp, maar behoudt de waarden van deze bestelbreak. Is hij klaar voor nog eens 10 jaar?

De Renault Kangoo is een van de meest bekende bestelbreaks op de markt, en het model gaat nu zijn 3e generatie in. Zijn voorganger dateert al van 2008, met een facelift in 2013. Ter gelegenheid van deze grondige vernieuwing geeft Renault hem het label 'combispace'. Het verandert echter niets aan het recept dat bedoeld is voor (grote) gezinnen of vrijetijdsliefhebbers: veel binnenruimte en een grote koffer. De concurrentie van Stellantis (Peugeot, Citroën en Opel) en Volkswagen heeft al aangetoond dat een bestelbreak niet meer saai hoeft te zijn en dat deze auto's tegenwoordig een stuk volwassener rijden. Of de Kangoo daar ook in slaagt, zullen we ontdekken tijdens onze tests.

Slim

Zoals bij de Dacia Sandero Stepway kunnen de dakrails van de Renault Kangoo draaien om nog wat extra bagage te ondersteunen, met een maximaal gewicht van 80 kilo. De koffer beschikt echter al over 775 liter onder de hoedeplank. En met alle zetels maximaal neergeklapt beschikt de Kangoo zelfs over 3.500 liter aan stouwruimte! Het interieur is ook doorspekt met opbergruimte, in totaal 49 liter.

Een 7-zitter is er nog niet, maar de bestelbreak van Renault is wel een échte 5-zitter met plek voor drie volwassenen op de achterbank. Een Isofix-bevestiging is er echter niet op de centrale plek achterin. De speciale achteruitkijkspiegel om de kinderen in het oog te houden blijft wel aanwezig. De toegang aan boord wordt ook vergemakkelijkt door de voordeuren die tot 90° kunnen openen en de schuifdeuren aan de zijkant.

Renault Kangoo 2021

Digitale wereld

Het dashboard van de Renault Kangoo, die in Maubeuge (Frankrijk) wordt gebouwd, op een steenworp van de Belgische grens, kan worden gedigitaliseerd en gepersonaliseerd. In zijn basistrim meet het instrumentendisplay 4,2 duim. Eind 2021 zal het mogelijk zijn om een digitale weergave van 7 duim te kiezen. Centraal zien we het (optionele) Easy Link-scherm van 8 duim met infotainmentfuncties en smartphonekoppeling. De muziek of je favoriete podcast klinkt door 6 luidsprekers, terwijl een betere geluidsisolatie ervoor moet zorgen dat de klanken minder verstoord worden. Aan de buitenkant maakt de full led-verlichting duidelijk dat dit een moderne Kangoo is, wat nog wordt versterkt door zijn 14 rijhulpsystemen.

Binnenkort volledig elektrisch

Deze nieuwe Renault Kangoo krijgt in 2022 een volledig elektrische variant, maar in afwachting zijn er de traditionele benzine- en dieselmotoren in de aanbieding. De 1.3 TCe is er met 100 of 130 pk, met de optie van de EDC-automaat voor de krachtigste variant. Voor zij die op mazout rijden, biedt Renault zelfs 3 mogelijkheden: de 1.5 Blue dCi van 75, 95 of 115 pk. Hier is het mogelijk om de automaat te kiezen voor de twee krachtigste versies.

Renault vertelt verder dat het verbruik wordt gedrukt door de motorkap van lichter aluminium, de vlakke bodem en verschillende luchtgeleiders op het koetswerk. De basisversies verbruiken dan ook 5,3 l/100 km (CO2: 141 g/km) voor de diesel en 6,2 l/100 km (149 g CO2/km) voor de benzine.

De elektrische versie wordt eerst gelanceerd als bedrijfsvariant en krijgt de naam Renault Kangoo Z.E., die profiteert van het werk van Renault om de bodem en de achterkant van het platform aan te passen om een grotere batterij van 44 kWh te kunnen huisvesten, tegenover 33 kWh voor het huidige elektrische Kangoo Z.E.-bestelbusje. Hij wordt uitgerust met een elektromotor van 75 kW/102 pk (huidig model: 44 kW/60 pk) en 6 rijmodi. De autonomie zou ongeveer 265 km moeten bedragen, 35 km meer dan de huidige generatie Kangoo Z.E.

Renault Kangoo 2021

Kortom?

Renault heeft de Kangoo grondig herzien en voorzien van meer comfort, terwijl ook de nieuwste eisen qua veiligheid en technologie aanwezig zijn. Het merk is echter de gouden regels van dit soort gezinswagen niet vergeten: binnenruimte, modulariteit, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Sleutelwoorden waarvan de concurrentie evenveel gebruik maakt. Of het nu met een klassieke verbrandingsmotor is of een elektrische aandrijflijn.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten