Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Ineos Grenadier heeft industrieel interieur

Verwachte lancering : 01-07-2022

Geschreven door Klaas Janssens op 07-07-2021

De Ineos Grenadier krijgt een interieur dat een minimum aan technologie combineert met een maximum aan duurzaamheid.

Ineos Automotive is volop bezig met de ontwikkeling van de Grenadier, een klassieke terreinwagen die off-roadvaardigheden hoger in het vaandel draagt dan luxe of comfort. Hoewel de ontwerpers de originele Willys Jeep als inspiratiebron noemen, heeft de Grenadier veel weg van de Land Rover Defender - van de vorige generatie, uiteraard.

Het hoekige koetswerkdesign kregen we eerder te zien, nu toont de Ineos Grenadier ook zijn interieur. De ontwerpers begonnen van een wit blad papier en voegden enkel de technologische snufjes en de comfortitems toe die je verwacht van een voertuig dat de tands des tijds moeiteloos hoopt te doorstaan. En dat levert een apart ontwerp op, waarbij de designers inspiratie tankten bij vliegtuigen, schepen en zelfs tractoren.

2022 Ineos Grenadier

Gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijkheid stond voorop, wat leidt tot een functioneel en logisch ontwerp. Maar niet franjeloos, want de rechttoe-rechtaanbenadering zorgt voor een industriel sfeertje. Overal zijn slijtvaste oppervlakmaterialen gebruikt, door aftappluggen in de rubberen vloerbekleding en een reinigbare bekleding kan het interieur worden schoongespoten. Water- en vuilafstotende Recaro-stoelen bieden ergonomische ondersteuning en comfort, zowel op als naast de weg.

Er is maximale bergruimte, met een waterdicht opbergvak onder de achterzitting, een afsluitbare cubbybox in de middenconsole en beveiligde bergruimte aan de zijkant van de vrachtruimte achterin. Verder is er ruimte voor individualisering, met een ruim assortiment interieuropties en accessoires waarmee ieder eigenaar zijn Ineos Grenadier kan aanpassen aan zijn specifieke noden. 

2022 Ineos Grenadier

Fietsvriendelijk

Technologie is geen doel op zich, maar een middel. Geavanceerde systemen zijn alleen aangebracht als deze de functionaliteit en bruikbaarheid van de Ineos Grenadier verhogen. Het infotainmentsysteem is te bedienen met een 12,3-inch touchscreen of met een draaiknop - waarin we alweer BMW-elementen ontdekken. Leuk gevonden: de verwittingsfunctie voor fietsers - mountainbikers, wellicht.

Dankzij integratie van Apple CarPlay en Android Auto zijn gebruikers verzekerd van up-to-date navigatie via hun smartphone.  En met het offroad-navigatiesysteem Pathfinder kunnen bestuurders hun route programmeren, volgen en registreren aan de hand van waypoints, ook als er geen wegwijzers of bandensporen zijn om te volgen. De Ineos Grenadier is geen stadsjongen, zoveel is duidelijk.

2022 Ineos Grenadier

Met dank aan BMW

De hele operatie is meer dan een zoveelste hobbyprojectje van een nostalgische autoliefhebber, want Ineos heeft hoogaanschreven toeleveranciers ingeschakeld bij de ontwikkeling en de productie van de Grenadier. Zo zijn de motoren van BMW-makelij (zes-in-lijn, zowel benzine als diesel) en de versnellingsbakken van ZF (achttrapsautomaat) - je herkent de typische versnellingspook.

Het nagelnieuwe ladderchasis waarop de Ineos Grenadier bouwt, werd ontwikkeld door Gestamp, de permanent aangedreven assen en de vergrendelbare differentiëlen komen van bij Carraro. Voor de ophanging en de productie van de Grenadier ging Ineos Automotive dan weer te raden bij Magna-Steyr. Dat zijn behoorlijke adelbrieven, jawel.

2022 Ineos Grenadier

Door de woestijn

Momenteel zijn er 130 prototypes van de Ineos Grenadier onderweg in wat de tweede fase van de testprocedure genoemd wordt. Ongeveer de helft van de 1,8 miljoen geplande testkilometers heeft de terreinwagen inmiddels achter de kiezen, binnenkort trekt het ontwikkelinsteam naar Marokko op de Ineos Grenadier door de woestijn te jagen.

Je kan de Ineos Grenadier bestellen vanaf oktober 2021, de levering zijn gepland voor juli 2022.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten