Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Nieuwe Jeep Grand Cherokee ook als plug-inhybride 4xe

Verwachte lancering : 01-03-2022

Geschreven door Laurent Blairon op 29-09-2021

De vijfde generatie van de Jeep Grand Cherokee wordt onthuld met een hybridevariant, met de missie Europese gebieden te heroveren.

De vijfde generatie van de Jeep Grand Cherokee, het vlaggenschip van de Amerikaanse off-roadspecialist, zal zich meer thuis voelen in de chique Hamptons (ten oosten van Manhattan) dan op het platteland in het zuiden van de VS. Met andere woorden, de Amerikaanse 4x4 maakt een sprong voorwaarts in raffinement en boordtechnologie, met een duidelijke ambitie om de stevige Europese concurrentie het vuur aan de schenen te leggen.

Daartoe werd het design van de Jeep Grand Cherokee verfijnd – vooral in het interieur, dat nu ronduit chic is – terwijl de Quadra-Lift-ophanging met semiactieve schokdemping absoluut topcomfort nastreeft en het UConnect5-infotainmentsysteem zelfs de meest veeleisende geconnecteerde automobilisten tevreden zal stellen. Jeep kondigt de aanwezigheid aan van een geavanceerd centraal scherm van 10,1 duim, evenals een tweede display van 10,25 duim ter hoogte van de passagier.

2022 Jeep Grand Cherokee 4xe

Alleen de ‘korte’

De nieuwe architectuur van de Jeep Grand Cherokee laat twee verschillende wielbasissen en evenveel koetswerklengtes toe: 4,91 meter en 296,4 centimeter voor de Grand Cherokee en 5,20 meter en 309 centimeter voor de reeds gepresenteerde Grand Cherokee L. In Europa zullen we het alleen met de eerste moeten doen. Wij kunnen hier dus niet beschikken over de versie met drie zitrijen, die plaats biedt aan zeven inzittenden… In België zet de invoerder vol in op de ‘gewone’ Grand Cherokee in zijn hybrideversie 4xe. De aandrijflijn daarvan bestaat uit twee elektromotoren, een 400-voltbatterij van 17 kWh, een drukgevoede 2.0-viercilinder en een achttrapsautomaat.

Deze plug-inhybride combinatie ontwikkelt 375 pk en 637 Nm. Het elektrische rijbereik zou niet meer bedragen dan 40 kilometer (op papier), maar wel bijdragen tot een totale actieradius van 708 kilometer. Alle hoogspanningselektronica is verzegeld, waterdicht en beschermd door bodemplaten, zodat je met een gerust hart door water met een diepte tot 61 centimeter kunt waden. Deze nieuwe Jeep Grand Cherokee krijgt ook weer een Trailhawk-versie, die efficiënter is in het terrein. De Jeep Grand Cherokee 4xe, die in Detroit wordt geassembleerd, komt begin 2022 in Noord-Amerika op de markt en komt daarna naar Europa.

2022 Jeep Grand Cherokee 4xe

Redactiesecretaris/eindredacteur/testrijder AutoGids

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten