Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Lamborghini Countach LPI 800-4 is vurig verjaardagscadeau

Geschreven door Frédéric Kevers op 13-08-2021

De Lamborghini Countach viert zijn vijftigste verjaardag met de LPI 800-4, een moderne interpretatie van het legendarische origineel.

De Lamborghini Countach is 50 jaar oud. En de fabrikant uit Sant'Agatha Bolognese viert die verjaardag in stijl, want de legendarische supercar krijgt een moderne versie: de LPI 800-4. De technische basis is nauw verwant met die van de Sian, inclusief diens hybride V12-krachtbron die de hulp krijgt van een supercapacitor op 48 volt. Het systeemvermogen bedraagt 814 pk, power die op het asfalt gezet wordt via vierwielaandrijving. Schakelen doe je via een sequentiële zevenbak.

>>> Lees ook: de V12-supercars van Lamborghini - AutoGids' top 5

De 1.595 kilogram wegende Lamborghini Countach sprint in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u en in 8,6 seconden van 0 naar 200 km/u, terwijl de topsnelheid 355 km/u bedraagt.

Lamborghini Countach LP800-4

LP112

De nieuwe Lamborghini Countach is geen nostalgische herinterpretatie van het origineel geworden, maar een moderne supercar die knipoogt naar zijn stamvader. Denk aan de NACA-luchtinlaten op de flanken, de zeshoekige wielkasten en de nissen waarin de achterlichten schuilen. Het door Mitja Borkert geleide designteam heeft het koetswerkdesign opvallend sober gehouden, toch in vergelijking met de recentere creaties op basis van de Aventador. Overdreven spoilerwerk, nochtans een kenmerk van de latere interpretaties van de Countach, schittert door afwezigheid.

Lamborghini beperkt de oplage van de Countach LPI 800-4 tot 112 exemplaren. En dat cijfer is geen toeval, want het verwijst naar de interne code van de originele Countach: de LP112. De leveringen staan gepland voor het eerste kwartaal van 2022, maar doe geen moeite, want alle wagens hebben intussen een eigenaar gevonden.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten