Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Ford Evos naar Europa als opvolger Mondeo?

Geschreven door Klaas Janssens op 19-04-2021

Op de 2021 Shanghai Motor Show debuteert de Ford Evos, een SUV die naar Europa zou kunnen komen als opvolger van de Mondeo.

2021 Ford Evos Concept - Shanghai Motor Show

Op de 2021 Shanghai Motor Show debuteert de Ford Evos, een cross-overmodel met een duikende daklijn. Het is het eerste model dat de nieuwe designtaal van het Amerikaanse merk volgt, dat ze "Progressive Energy in Strength" doopten. Let vooral op de smalle koplampen die met elkaar verbonden worden door een lichtstrip, de geaccentueerde heupe en de verzonken deurgrepen.

Het koetswerk oogt best geslaagd, toch maakt vooral het interieur van de Ford Evos indruk. Het dashboard draagt een gigantische display dat 1,1 meter breed is en een digitale tellerpartij van 12,3 inch combineert met een aanraakscherm van 27 inch, dat als infotaintenmentmodule fungeert. Opvallend: het multimediasysteem draait op Baidu.

2021 Ford Evos Concept - Shanghai Motor Show

Opvolger Ford Mondeo?

Hoewel de Ford Evos enkel bestemd is voor de Chinese markt, zou hij binnenkort wel eens in Europa kunnen rondrijden. Als de opvolger van de Ford Mondeo, die begin 2022 op pensioen gaat na een carrière van bijna 30 jaar. De Ford Evos werd al gespot in Europa, weliswaar verstopt onder een camouflagekleedje. Dat zou erop kunnen wijzen dat er ook een Europese specificatie ontwikkeld wordt. Ford heeft immers aangekondigd vol in te zetten op nieuwe SUV-modellen, waardoor deze Ford Evos wel eens een concurrent zou kunnen worden voor de nieuwe Citroën C5 X die een vergelijkbare SUV-filosofie hanteert. Ford heeft inmiddels verklaard dat de Evos enkel voor de Chinese markt bestemd is en dus niet in Europa of de Verenigde Staten verkocht zal worden. Dat betekent evenwel niet dat er geen afgeleide versie naar onze contreien zal komen.

We hebben nog geen technische specificaties voor de Ford Evos ontvangen, niet over de architectuur waarop de crossover bouwt noch over de aandrijflijnen die aangeboden zullen worden.

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten