Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Abarth wil jou om zijn EV-geluiden te helpen ontwerpen

Geschreven door Yeelen Möller op 25-02-2022

Abarth gaat ook EV's bpiwen, maar het sportieve merk van Fiat wil er wat passie aan toevoegen. Via social media roept het fans op om mee te werken aan de specifieke EV-geluiden van zijn toekomstige model(len).

Abarth gaat mee in het EV-verhaal van Stellantis en zal dus binnenkort moeten stoppen met het bouwen van autootjes met een veel te brutaal motorgeluid voor hun formaat. Toch wil het sportmerk zich onderscheiden van de rest door zijn EV's unieke geluiden te geven. Meer specifiek gaat het om 3 geluiden waar Abarth naar op zoek is: het opstartgeluid, het uitdoofgeluid en het AVAS-geluid, dat klinkt op lage snelheden om voetgangers te waarschuwen.

Next Track, Rock 'n Roar of Cyber Fun

Om die geluiden te ontwerpen, beroept Abarth zich op zijn "Scorpione-community" van fans op sociale media. Op de officiële Facebook-, Instagram- en TikTok-kanalen van het merk krijgen fans een enquête voorgeschoteld waarbij ze kunnen kiezen uit 3 inspiraties voor de geluiden: een eerder klassiek gezoem met inspiratie uit de Formule E ("Next Track"), een rockgeluid met gitaren (Rock 'n Roar) en een digitaal geluid dat leuk moet zijn voor gamers (Cyber Fun). Voor ons lijkt Rock 'n Roar de best passende optie, maar misschien beter zonder de gitaren...

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten