BMW 2 Reeks Coupé 225d (165 kW)

Zich aanmelden
Wachtwoord vergeten?
×Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.
Onze vergelijker laat je toe om tot 3 auto's tegelijkertijd te vergelijken en 9 vergelijkingen in je mandje te bewaren.
Sleep en verplaats een voertuig vanuit uw winkelmand naar één van de 3 posities hierboven om de vergelijking te maken
De tweede generatie van de Audi A5, oftewel de coupéversie van de A4. Met dus dezelfde fundamenten en een gelijkaardig design, al is de tweedeurs altijd al meer het stijlicoon van de familie geweest. Vlak na zijn officiële onthulling konden we er al een eerste keer mee op stap.
Inderdaad, meestal zien we de omgekeerde evolutie. Maar dat de Audi A5 in alle richtingen enkele centimeters gekrompen is, maakt dat hij wel wat krachtdadiger oogt. Zeker ook dankzij de strakkere lijnen. Was de eerste A5 op het randje van karikaturaal, met die opvallend welvende gordellijn, dan heeft deze wat subtielere rondingen. De gebogen lijnen boven de wielkasten waaieren bovendien ook wat naar buiten uit, om de vierwielaandrijving in de verf te zetten (niet van toepassing op dit exemplaar).
Let verder ook op de krachtige nerven in de motorkap, het bredere radiatorrooster en de wat subtielere lichtblokken. Die typische vorm van de C-stijl, een verwijzing naar de Audi Coupé van de jaren '80, is intact.
Wat minder plaatwerk drukt ook het gewicht. Mede dankzij het lichtere platform schudt de A5 zo'n 60 kilo van zich af. Altijd mooi meegenomen.
Ja hoor, de A5 deelt zijn cockpit met de A4 en dat is de mooiste uit deze gelederen van de automarkt. Strak van ontwerp, ultrasober en overzichtelijk en uitgevoerd in mooie materialen. Het indrukwekkendst is natuurlijk de digitale klokkenwinkel met Google Earth-kaarten, maar dat is wel een optie, standaard krijg je klassieke tellers.
Ondanks het kleinere formaat is er binnenin meer ruimte. De passagiers achteraan hebben een goede 2 centimeter extra beenruimte en ook de koffer werd een zuchtje groter. De achterbank is standaard neerklapbaar in drie delen.
Deze voorwielaangedreven variant heeft uiteraard niet diezelfde natuurlijke rijbalans als een BMW 4 Reeks of Mercedes C-Klasse Coupé, met hun aandrijving achteraan. Maar binnen die beperking (nu ja...) is de A5 wel een bijzonder evenwichtige auto. Ver heen zijn de tijden dat Audi's chronische onderstuurlijders waren, deze coupé heeft niets van dat botte en stuurt juist bijzonder vlijmend, met een retestrakke stuurinrichting, desgewenst met elektrische bekrachtiging. Niks sensationeels, maar de auto ligt gewoon zeer natuurlijk en prettig in de hand.
De 2.0 TDI is nu niet de leukste motor van de cataloog, de pittige 2.0 TFSI rijdt dubbel zo plezant. De diesel is onvermijdelijk wat luier van inborst, maar wel zeer verfijnd en met een spurt naar 100 km/u in amper 7,7 seconden wel meer dan rap genoeg. En best zuinig, tijdens de testrit klokten we hem vlotjes tussen de 5 en 6 l/100 km.
Wel, het is nog even wachten op finale details, zoals de prijs. De leveringen staan immers maar voor het najaar ingepland. Al schatten we de startprijs op een kleine 40.000 euro. Een automatische noodrem zal standaard zijn, maar om een A5 op zijn lekkerst te hebben, zal je wel nog een graai in de optielijst moeten doen. Een greep uit het aanbod: draaloos internet, masserende zetels, sfeerverlichting, allerhande ledersoorten, draadloos opladen van je slimme telefoon, actieve rijvakhulp met file-assistent, Apple CarPlay en Android Auto, matrixkoplampen, noem het op.
Verrassen doet de Audi A5 niet: technisch is het een iets gespierdere A4 en esthetisch borduurt hij verder op zijn voorganger. De grootste vooruitgangen schuilen in de oogverblindende cockpit en het messcherpe onderstel, dat van de A5 best een prettige rijmachine maakt.
Vind de autoverzekering die bij jou past!
AutoWereld helpt je samen met verzekeringsmakelaar Hopala graag verder met je autoverzekering. Via het vergelijkingsplatform vind je makkelijk en transparant een autoverzekering op maat.