Audi A5 Cabriolet 2.0 TFSI 211 S-Line

Zich aanmelden
Wachtwoord vergeten?
×Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.
Onze vergelijker laat je toe om tot 3 auto's tegelijkertijd te vergelijken en 9 vergelijkingen in je mandje te bewaren.
Sleep en verplaats een voertuig vanuit uw winkelmand naar één van de 3 posities hierboven om de vergelijking te maken
Is die nieuwe bak onderdeel van een facelift?
Nee dat niet. Maar bij de lancering bood Stuttgart zijn befaamde zeventrapsautomaat alleen op de zescilinders aan. De redelijkere, democratische versies moesten het rooien met de oude bekende vijftrapsautomaat. Nu was dat op zich een bak die Mercedes' reputatie altijd alle eer heeft aangedaan, maar nieuwe tijden vragen om nieuwe zeden. De zeventraps schakelt romiger, heeft een betere spreiding en slaagt er ook in om zuiniger uit de hoek te komen. Niet in het minst door zijn start-stopfunctie. Het leidt er allemaal toe dat deze Cabrio met automaat amper een slok meer drinkt dan de manuele versie, dixit Mercedes.
En?
We hebben de twee niet naast elkaar gereden, maar strandden met deze 220 CDI op een gemiddelde van 7,7 liter per 100 kilometer. Je kan erover mekkeren dat het mijlenver van de beloofde 5,4 l/100 kilometer ligt. Maar wij zijn Peeters en Pichal niet. Wij wéten dat labocijfers nooit overeenkomen met de realiteit die bestaat uit files, flukse inhaalmanoeuvres en wisselende weersomstandigheden. Bovendien hadden we het geluk in een streep nazomer te belanden, zodat de kap geregeld neerging. Alsook de zweep. Alles in acht genomen vonden we het een treffelijk resultaat.
Hoe lukt dat in de sprints, 163 dieselpaarden in een sterk verstevigde cabrio?
Laat ons duidelijk zijn, voor het snelle werk heeft Mercedes nog een 250 en een 350 CDI. Deze instapdiesel is er meer een om zondagse wandelingen mee te maken. Een struiner, zeg maar. Al lukt het hem zonder verpinken om onder 9 seconden tot 100 km/u te spurten. Lang niet geeuwverwekkend. In de hernemingen echter komt hij voelbaar vroeger zonder adem te zitten. Maar het volstaat allemaal zeker, toch voor een wagen die eerder zonnebankambities koestert. Wandelingen maken blijft wel zijn voornaamste kwaliteit. Eens je gaat raggen in de bochten voelt het stuur loodzwaar aan en ook de bewegingen van de koets zijn niet bepaald van het atletischer allooi.
Dik 50.000 is anderzijds niet goedkoop voor een... basismodel.
Inderdaad. Ter verdediging telt dat dit een van de meest gesofisticeerde cabrio's op de markt is. De actieve spoiler op het raamkozijn (Aircap) werkt voortreffelijk, het windscherm achteraan kan samen met de hoofdsteun in en uit schuiven, naargelang er passagiers op de achterbank zitten, er is de föhn in de hoofdsteunen (Airscarf) voor koelere avondritjes of overgangsseizoenen en de kap is voortreffelijk geïsoleerd. Toegegeven, gadgets als een Airscarf (567 euro), zetelverwarming (420 euro) en de 7G-Tronic Plus (2.530 euro) kosten extra, maar het geheel van al deze snufjes tilt de beleving in deze cabrio boven die van zijn concurrenten uit. Jammer van de te hoge zitpositie voor langere bestuurders en de hier en daar niet altijd even overtuigende afwerking van het interieur.
Motor: L4, 2.143 cc, 163 pk (3000-4200 opm), 400 Nm (1400-2800 opm) Transmissie: RWD, 7A Prestaties: 230 km/u, 0-100 km/u in 8,7 sec Testverbruik: 7,7 l/100 km Prijs: 48.279 euro
In dit artikel : Mercedes-Benz, Mercedes-Benz E-Klasse
Vind de autoverzekering die bij jou past!
AutoWereld helpt je samen met verzekeringsmakelaar Hopala graag verder met je autoverzekering. Via het vergelijkingsplatform vind je makkelijk en transparant een autoverzekering op maat.