Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Volkswagen

Arteon

Volkswagen Arteon (2022)
Grote middenklassers

Grote middenklassers

 • Volkswagen
  Arteon (2022)

 • Prijs CO2
  Diesel 45585 - 60105€ 125 - 149 g/km (WLTP)
  Benzine 44355 - 66645€ 141 - 201 g/km (WLTP)
  Hybride benzine Plug-in 55385 - 61400€ 25 - 31 g/km (WLTP)

  Volkswagen Arteon

  De Arteon, die in 2017 de Passat CC kwam opvolgen, kreeg voor 2021 een facelift. De Arteon staat op de Skoda Superb-variant van het MQB-platform, zodat de beenruimte achterin zelfs voor deze categorie royaal te noemen is. Ook de koffer heeft een vorstelijke inhoud (563 liter) en is door de vijfde deur ook nog eens gemakkelijk toegankelijk. Voorin maakt de Arteon voortaan duidelijker het verschil met de Passat, door te kiezen voor twee grote aanraakinterfaces op de middenconsole, dus ook voor de klimaatregeling. Het Active Info Display maakt de digitale beleving compleet. Bij zijn facelift erfde de Arteon ook de plug-inhybride aandrijflijn van de Passat GTE en de Superb iV. Die eHybrid haalt in de praktijk voor zo’n 50 elektrische kilometers uit zijn batterij en is 100 procent aftrekbaar voor zelfstandigen en ondernemingen. Daarnaast zijn er nog twee klassieke benzine- en diesels én een sportieve topversie: de R, met een 320 pk sterke tweeliter-TSI. Het rijgedrag van de Arteon is efficiënt, maar bovenal geruststellend, waarbij de optionele adaptieve schokdemping een onbetwiste meerwaarde vormt voor het comfort. Het indrukwekkende arsenaal aan rijhulpsystemen werd bij de facelift nog opgewaardeerd, met een semiautonome assistent die nu werkzaam is tot 210 km/u. Als vlaggenschip van de Volkswagen-vloot heeft de Arteon alles om door te dringen in het premiumsegment. Zowel qua technologie als qua binnenruimte, raffinement en verfijning scoort hij hoog, ondanks enkele schoonheidsfoutjes. De facelift voor 2020 zette die premiumambities nog eens extra in de verf.

Volkswagen Arteon Shooting Brake (2022)
Breaks

Breaks

 • Volkswagen
  Arteon Shooting Brake (2022)

 • Prijs CO2
  Diesel 46585 - 60675€ 127 - 152 g/km (WLTP)
  Benzine 45325 - 67705€ 144 - 202 g/km (WLTP)
  Hybride benzine Plug-in 56365 - 61970€ 26 - 27 g/km (WLTP)

  Volkswagen Arteon Shooting Brake

  De facelift die de Volkswagen Arteon voor modeljaar 2021 onderging, had een bijkomende verrassing in petto, in de vorm van een breakversie. De naam Shooting Brake doet al vermoeden dat deze koetswerkvariant de echte verhuisambities aan de Passat Variant overlaat, en de koffer is dan ook niet echt groter dan die van de vijfdeurs-Arteon: 565 liter tegenover 563. Klap de achterbank weg, en het verschil wordt al iets tastbaarder, want dan kan er in de Shooting Brake 1.632 liter vervoeren, terwijl de berline het bij 1.557 liter houdt. De achterste inzittenden genieten hier net zoveel beenruimte als in de gewone Arteon. Voorin geven de vele aanraaktoetsen en de digitale instrumenten het geheel een hightech kantje. Wie op dat vlak het onderste uit de kan wil, voelt dat echter in zijn portefeuille... Nog een optie – en eentje die warm aanbevolen is – is de adaptieve ophanging, die vooral het comfort naar een hoger niveau weet te tillen. Uiteindelijk rijdt de Arteon Shooting Brake evenwel niet echt anders dan een Passat Variant met dezelfde opties. Ook het motorenpalet loopt parallel, met dat verschil dat hier nog een sportieve R-uitvoering van 320 pk leverbaar is. Ook de plug-inhybride versie is hier van de partij. Deze stekkervariant is 100 procent fiscaal aftrekbaar voor zelfstandigen, maar offert daarvoor wel meer dan 100 liter laadvolume op. De Arteon Shooting Brake is de Passat Variant voor estheten: wat hij verliest aan laadruimte, maakt hij dubbel en dik goed door zijn uitstraling. Zijn uitrusting is bovendien op-en-top modern. Alleen heeft zoveel stijl zijn prijs.

Vorige Volkswagen-modellen
Volkswagen Arteon 2022
Volkswagen Arteon Shooting Brake 2022
Volkswagen Arteon 2020
Volkswagen Arteon 2019
Volkswagen Arteon 2018
Vind de autoverzekering die bij jou past!
 • Vind de autoverzekering die bij jou past!

 • AutoWereld helpt je samen met verzekeringsmakelaar Hopala graag verder met je autoverzekering. Via het vergelijkingsplatform vind je makkelijk en transparant een autoverzekering op maat.

 • Ontdek het hier!

Tests Volkswagen Arteon

Onze tests

Budget

In hetzelfde budget